Warhammerturnering vinter/forår 2017

 • Magnus K.K. Dahl
 • Topic Author
 • Offline
 • New Member
 • New Member
More
30 Jan 2017 22:35 #25215 by Magnus K.K. Dahl
Warhammerturnering vinter/forår 2017 was created by Magnus K.K. Dahl
Warhammerturnering
Steffen og jeg mødtes for at kigge på at skyde en Warhammerturnering i gang i TRC – så vi har besluttet at skyde det i gang forholdsvist hurtigt.
Ikke, at vi lige starter den i morgen – men til gengæld i overmorgen.
Første dag der er åbent for tage et Warhammerslag, der bliver en del af turneringen, er d. 1. februar 2017.
Vi spiller med 9th-age regelsættet, der finde på www.the-ninth-age.com/?simple-page/ - pointantallet er 4500, medmindre andet aftales. Man kan tage så mange spil man vil hvornår man vil, og turneringen vil ende med et big bash. Til at starte med skal I være OBS på følgende datoer:
11/03-17
01/04-17
29/04-17
10+11/06-17
De første tre datoer er turneringsdage – der er tale om lørdage, hvor vi mødes og tager 1-2 spil mod en tilfældig anden fremmødt deltager. Vi opgiver dem allerede nu, så man har mulighed for at notere dem og nå med. På den måde håber vi at samle så mange som muligt på de datoer.
Turneringsregler og kommentarer hertil
Der er delte meninger om hvordan en turnering skal afgøres. Dette har vi accepteret og forsøgt at finde en midterløsning på – om det er en god løsning vil tiden vise, men vi har haft følgende udgangspunkt. På den ene side synes det unfair, at man ved kun at spille et spil skal kunne vinde en hel turnering. Vi ser gerne, at der kan opnås en fordel ved at tage flere spil. På den anden side har ikke alle lige meget tid, hvorfor det også er ærgerligt at sejren skal være umulig at opnå fordi man ikke har så meget tid til Warhammer. Vi vil gerne have en turnering, der kan omfatte alle.
Det er klart, at der er tale om to modstridende standpunkter, så vi har forsøgt at efterkomme begge sider til nogen grad.
Samtidig har vi haft et ønske om et visuelt element, hvor man kan føle, at man med sine sejre bygger noget op. Vi mener, at det er sjovt at kunne se sin udvikling undervejs, og derfor har vi introduceret et battlemap:


Mappet er vigtigt, fordi vi har valgt, at det skal være med til at give en fordel til dem, der klarer sig bedst. Fordelen vil komme spilleren til gode ved big bash. På den måde vil vi forsøge at belønne dem, der tager flere spil, ved at give dem en fordel i den endelige kamp. Samtidig forsøger vi at holde fordelen begrænset, så spillere med færre spil ikke løbes over ende.
Mechanics:
Mappet starter tomt. Når man tager et slag mod en modstander, må vinderen udpege et felt i den ydre ring, som nu er hans. Dette gælder så længe der er tomme felter i den ydre ring. Vinder man over en modspiller, der har et område i den ydre ring, må man i stedet tage det felt.
På Første Turneringsdag (11/03-17) gør vi point op for alle de slag, der spilles på den dag. Herefter får den med flest point opnået den dag lov at tage et område i tredje ring; derefter tager spilleren med næstflest point et område i tredje ring, så spilleren med tredje flest point und so weiter, und sofort. Dette kører videre indtil der enten ikke er flere spillere i rækken eller der ikke er flere felter at tage. Såfremt der ikke er spillet så mange slag op til den dato betyder det, at alle der er med den dag nok får et område.
Herefter fortsætter kampen om den tredje ring – når den er fyldt ud vil man forhåbentligt kæmpe lidt om at nuppe nogle felter fra de andre.
På Anden Turneringsdag (01/04-17) åbnes anden ring (que butt-jokes). Konceptet vil være det samme som ved første turneringsdag. I slutningen af dagen vil alle deltagere sandsynligvis opnå et område i anden ring.
Herefter kan man nu tage kampe om områder i anden ring – det område man angriber skal dog være ved siden af en af de andre områder man har. Alle kan altid angribe alle områder i tredje ring. Man aftaler inden man tager et spil hvilket af ens områder der er i spil (hvis man har nogen)
Vi har besluttet, at det skal være sværere at tage områder tættere på midten. Dette er for at sikre, at spillere med områder tættere på midten ikke skal afvise at spille om disse områder, da de potentielt er vigtigere. Derfor skal man, for at tage et område i anden ring vinde, med 20% eller flere point (taget i forhold til total army cost – man skal altså vinde med 901 eller flere point i standard 4500-point spil). I tredje ring vil man skulle vinde med 40%. Disse værdier kan ændre sig undervejs, hvis det vurderes bedre for spillet.
På Tredje Turneringsdag (29/04-17) åbnes for første ring. Deltagerne på dagen vil få en klar fordel i forhold til at opnå disse områder, da denne dag fungerer efter samme koncept som de tidligere turneringsdage.
Vi håber, at disse turneringsregler vil give mulighed for, at alle kan være med og få sjov ud af at deltage i turneringen. Det primære formål med turneringen er at få folk til at tage nogle spil warhammer og måske bringe lidt liv tilbage i spillet i klubben. Vi har valgt at give ekstra fordele på turneringsdage for at få folk til at sætte en dag af til at mødes og dele nogle spil warhammer for forhåbentligt at have det sjovt sammen.
Hvad er så formålet med mappet og områderne, og hvordan giver de en fordel? Svaret er, at turneringens vinder påtænkes at blive fundet ved big bash.
Big Bash ligger efter planen d. 10+11. juni – altså lørdag og søndag. Reglerne hertil følger her – de er aldeles op til debat, fordi Big Bash er noget anderledes fra et almindeligt Warhammerslag. For at deltage i Big Bash skal man have deltaget i et turneringsslag.
Til Big Bash deles spillerne op i to hold. Overordnet deles man op i gode og onde, men vi rykker så om på spillerne, så der er lige mange på hvert hold – er der ulige antal spillere tænker vi at give den mindre side en neutral hær. Hver spiller stiller en hær på 4500 point.
Når spillerne er delt op, får de spillere, der har klaret sig godt med at tage områder, en fordel. Fordelen er et øget antal point:
- For hver ring man har områder i: 50 point
- Har man områder, der alle rører hinanden, i alle tre ringe (en linje): 100 point
- Har man områder, der rører hinanden, i to ringe: 50 point
- Spilleren med flest/næstflest områder: 100/50 point
Hver individuel hær på en side i Big Bash kan score point. Vinderen af turneringen er den på slagets vindende side, der individuelt får flest point. Man kan score point på følgende måde:
- Der vil være objectives på midten af slagmarken. Antallet af objectives er lig halvdelen af antal spillere, der deltager. Kun enheder med reglen Scoring kan kontrollere objectives. Et objective giver 1 point i slutningen af hver tur, hvor man kontrollerer det. Nærmeste enhed med Scoring inden for 6’’ af et objective kontrollerer det.
- For at tage en general eller et banner ud er der 1 point
- Hver gang man vinder en combat round mod en enhed får man 1 point. Vinder man combat mod en horde opnår man 2 point.
- Hvis man får en fjendtlig enhed til at flygte, opnår man 1 point. Får man en horde til at flygte, får man 2 point.
Er der enheder fra flere hære end 2 i en kamp, gives der point til alle deltagere på den vindende side.
Med hensyn til winds of magic ved Big Bash – hver spiller ruller winds of magic for deres egen power pool. Modstandersiden får en samlet dispel pool bestående af den højeste terning fra hver winds of magic rul.

Afsluttende bemærkninger:
Vi har introduceret de få mechanics ovenfor for at skabe en lidt levende turnering, men vi har også holdt os tilbage med fluffregler, for ikke at gøre det hele for uoverskueligt. Idéer med named characters, tærranbonusser i felter og deslige har vi i denne omgang holdt os fra, fordi vi mener, at det er mere end hvad vi kan administrere.
Vi håber, at der er lyst til at prøve et par spil Warhammer, nu 9th age har forsøgt at lave en velbalanceret udgave af spillet. Man forpligter sig ikke til noget ved at deltage og man kan nøjes med et slag og så sige, at man har været med – det vigtigste for os er at forsøge at blæse liv i spillet igen og forhåbentligt få noget glæde (salt eller sød) ud af det.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Steffen M Hansen

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
30 Jan 2017 22:50 - 30 Jan 2017 22:51 #25216 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Sådan. Kommentare er velkommende.

Hvis jeg skal bidrage med lidt historie, så er inspirationen at en meteor er faldet ned i midten, og hærene kæmper om kontrol og forsyningslinjer m.m., frem mod det endelige slag.
Meteoren er de objekter man kan score point for til big battle.

Det vil også blive præsenteret på generalforsamlingen.
Last edit: 30 Jan 2017 22:51 by Steffen M Hansen.

Please Log in to join the conversation.

More
31 Jan 2017 11:41 #25217 by Mads F Halling
Replied by Mads F Halling on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017

Vi har besluttet, at det skal være sværere at tage områder tættere på midten. Dette er for at sikre, at spillere med områder tættere på midten ikke skal afvise at spille om disse områder, da de potentielt er vigtigere. Derfor skal man, for at tage et område i anden ring vinde, med 20% eller flere point (taget i forhold til total army cost – man skal altså vinde med 901 eller flere point i standard 4500-point spil). I tredje ring vil man skulle vinde med 40%.


Er det så ikke sværere at tage et område i 3. ring?

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
31 Jan 2017 19:18 #25218 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Står måske ikke helt klart om 3. ring er den yderste og 1. ring er den inderste.
Men, det er den inderste ring som det er hensigten skal være svær at erobre.

Please Log in to join the conversation.

 • Magnus K.K. Dahl
 • Topic Author
 • Offline
 • New Member
 • New Member
More
01 Feb 2017 07:45 #25220 by Magnus K.K. Dahl
Replied by Magnus K.K. Dahl on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Der er tale om at jeg har forvirret mig selv med min egen terminologi

Please Log in to join the conversation.

More
01 Feb 2017 08:22 #25221 by Mads F Halling
Replied by Mads F Halling on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
1. ring må være den inderste, siden 3. ring bliver åbnet ved første turnering.

Please Log in to join the conversation.

 • Magnus K.K. Dahl
 • Topic Author
 • Offline
 • New Member
 • New Member
More
01 Feb 2017 10:46 #25222 by Magnus K.K. Dahl
Replied by Magnus K.K. Dahl on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Korrekt. 40% for at tage gælder selvfølgelig i 1. Ring. Jeg har ikke gennemskuet hvordan jeg editer

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
01 Feb 2017 11:40 #25223 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Jeg vil foreslå, at vi flytter big bash, da jeg formentligt skal på ferie de foreslåede dage. Kan folk i stedet d. 23. og 24. juni, hvor der vil være opsætning fredag aften og spil om lørdagen?

Beklager at Magnus og jeg ikke lige tog højde for det i planlægningen.

Please Log in to join the conversation.

More
05 Feb 2017 12:57 #25227 by Mads F Halling
Replied by Mads F Halling on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Jeg har en højelver hær der kan lånes ved at kontakte mig pr. sms eller besked på forum

Please Log in to join the conversation.

 • Magnus K.K. Dahl
 • Topic Author
 • Offline
 • New Member
 • New Member
More
05 Feb 2017 15:00 #25230 by Magnus K.K. Dahl
Replied by Magnus K.K. Dahl on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Jeg har en Wood elf hær - godt nok halvdårligt samlet og umalet - den kan også forespørges lånt på facebook, forum eller pr sms

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
07 Feb 2017 19:22 #25236 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Turneringen er nu i gang. I 1. runde kan man frit spille slag mod modstandere. Man aftaler selv, hvilke type slag man spiller, hvor mange point osv.. Vinder man et slag i 1. runde må man tage et flag og sætte på kortet, dette er uafhængigt af sejrens størrelse. Runden bruges til at blive mere bekendte med reglerne, så vi inddrager nok løbende elementer omkring de forskellige typer af slag, som der er nærmere beskrevet i reglerne.

1. runde spilles frem mod d. 11. marts, hvor vi har kampdag. Her spiller vi 4.500 pt. mod en tilfældig modstander. Vel mødt.


Jeg spiller på næste onsdag mod Carsten.

Hvis man vil være med, men ikke har en hær, så har jeg en Orcs and Goblins hær og en Vampyr hær man kan låne, såfremt man passer på figurene.

NB: nærmere regler for big bash aftales senere, men det er aftalt, at de ager udgangspunkt i det allerede beskrevne.

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
08 Feb 2017 07:22 #25237 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Jeg spiller mod Mads d. 16.

Please Log in to join the conversation.

More
13 Feb 2017 15:52 #25241 by Pelle Johansen
Replied by Pelle Johansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Tillæg til turnerings regler som vi aftalte 05/02.
- Hvert territorie giver følgende point til big bash. 10 i ydre ring, 20 i midterste og 30 i inderste
- Når man tager territorier skal de så hvidt muligt ligge op af territorier manhar i forvejen
- hvor mange territorier der uddeles på turnerignsdagene afgøres af hvor mange deltagere der er og hvor amnge der er tilbage i den ring der spilels om. Vi sigter efter at gøre det således af f.eks. nr 1-3 for 2 eller at de sidste ikke får nogen sålledes at der vil være lidt merepå spil end bare et enkelt til hver.

- Medlem af Sofagruppen -
- Vinder af TRC Warhammer turnering 2014 -

Please Log in to join the conversation.

More
13 Feb 2017 15:59 #25242 by Pelle Johansen
Replied by Pelle Johansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
nåja og den sidst pind. Der kåres 2 vindre. En efter big bash og en efter hvem der har opnået flest point på kortet

- Medlem af Sofagruppen -
- Vinder af TRC Warhammer turnering 2014 -

Please Log in to join the conversation.

 • Steffen M Hansen
 • Steffen M Hansen's Avatar
 • Offline
 • Junior Member
 • Junior Member
More
15 Feb 2017 09:44 #25243 by Steffen M Hansen
Replied by Steffen M Hansen on topic Warhammerturnering vinter/forår 2017
Regler for TRC warhammer fantasy turnering 2017
En meteor er slået ned i ødemarken, og det er nu op til dig at samle dine styrker og være den første, der når frem til meteornedslaget. I det nedenstående beskrives reglerne for TRC warhammer fantasy turneringen 2017.
Vi spiller med 9th age regler, som kan findes her: www.the-ninth-age.com/?simple-page/
Turneringens grundlæggende koncept er at vinde flag, som man placerer på et kort i klubben. Nærmer regler for dette fremgår af det nedenstående. Turneringen består af 3 elementer: 1. Enkeltstående slag, 2. turnerings kampdage og 3. big bash.
1. Enkeltstående slag
Der er frit for alle at aftale og spille slag. Man bestemmer selv størrelse på hæren og om man spiller nogle af de scenarier, der er beskrevet i regelbogen. Vinderen af et slag – den der får flest point – placerer sit flag på kortet. Hvis det er muligt skal dette grænse op til et eksisterende flag man ejer. Vær opmærksom på, at det har betydning for battle point hvis man spiller scenarier med sekundære mål.
I perioden 1. februar til 10. marts gælder følgende: Flag må kun placeres i den yderste ring.
I perioden 12. marts til 31. marts gælder følgende: Flag må kun placeres i den yderste ring. Hvis dette ikke er muligt erstatter man et af taberens flag med et af vinderens flag. Vinderen vælger.
I perioden 2. april til 28. april gælder følgende: Flag må kun placeres i den yderste og den midterste ring. Hvis dette ikke er muligt erstatter man et af taberens flag med et af vinderens flag. Vinderen vælger, men skal have vundet med 5 battle point eller mere for at vælge den midterste ring, medmindre andet ikke er muligt.
I perioden 30. april til 22. juni gælder følgende: Flag må placeres i alle ringe. Hvis dette ikke er muligt erstatter man et af taberens flag med et af vinderens flag. Vinderen vælger, men skal have vundet med 4 battle point eller mere for at vælge den midterste ring og med 8 battle point eller mere for at vælge den inderste ring, medmindre andet ikke er muligt.
Hvis man spiller et slag, og der ikke plads til flere flag på kortet og ingen af spillerne eller taberen ikke har et flag på kortet, da bedes man kontakte Steffen. I det tilfælde har man frem til 31. marts et flag til gode som placeres ved næste kampdag. Derefter vinder man et flag i den yderste ring fra en neutral spiller (hvidt flag i yderste ring)
2. Turnerings kampdage
På disse dage møder alle med en hær på 4.500 pt. Det er tilfældigt, hvem man møder, terræn er sat op, og der spilles ingen særlige scenarier. Forventningen er 2 kamprunder pr. dag med første runde fra 10-16 anden runde fra 16-22.
Man behøves ikke deltage i alle runder, men hvis man kommer senere bør man give besked. Derudover er sandsynligheden for at vinde kampdagen mindre, hvis man ikke spiller 2 slag.
Herunder fremgår de planlagte kampdage:
11. marts 1. kampdag (der spilles om den yderste ring)
1. april 2. kampdag (der spilles om den midterste ring)
29. april 3. kampdag (der spilles om den inderste ring)
På 1. kampdag spilles der om den yderste ring, på 2. kampdag om den midterste ring og på 3. kampdag om den inderste ring. Antallet af flag der kan vindes i ringene på en kampdag aftales inden kampdagen. Som regel vil det være således, at ringene vil blive fyldt op eller næsten helt op efter en kampdag. Vær derudover opmærksom på, at kampdagene bruges til at åbne op for enkeltstående slag i ringene.
Fordelingen af flag på kampdage sker med udgangspunkt i følgende regler …
3. Big bash
Turneringen afsluttes med et stort slag – kaldet Big bash – hvor turneringen skal afgøres. Der stilles op og gøres klar fredag d. 23. juni fra kl. 18-22, og der spilles lørdag d. 24. juni fra kl. 10.
Big bash spilles efter de almindelige regler med den undtagelse at slaget spilles over 8 ture i stedet for 6. Derudover ruller hver hær en individuel magic power pool, mens dispel pool samles.
De forskellige hærfører inddeles på 2 sider. Hver hærfører medbringer en hær på 4.500 pt. plus et bestemt antal pt. baseret på ens resultater i den øvrige del af turneringen. Den med den største hær på den enkelte side er sin sides general, hvilket ikke gør noget teknisk andet end, at man laver de indledende dice-offs.
Man skal minimum have spillet et slag for at kunne deltage i big bash og tilmelding er nødvendig senest d. 19. juni af hensyn til planlægning.
Man må medbringe ekstra pt. til sin hær baseret på nedenstående:
- 50 pt. pr. ring man har et flag i
- 100 pt. for hver forsyningslinje der går igennem yderste, midterste og inderste ring
- 50 pt. for hver forsyningslinje der går igennem yderste og midterste ring, som ikke er en del af en anden forsyningslinje
- 100 pt./50 pt. til den med flest/næstflest flag
- 10 pt. for hvert område i yderste ring
- 20 pt. for hvert område i midterste ring
- 30 pt. for hvert område i inderste ring
Hærene på hver side sikres fordelt således at der opnås en ligelig fordeling mellem hver side.
Sådan vinder man turneringen
Der er 3 måder at vinde turneringen på. Den ene vinder er den, som kan stille den største hær til big bash, også hvis personen ikke kan deltage i big bash. Den person har klaret sig bedst i turneringen. Man kan være på den vindende side i big bash. Endelig kan man være den hærfører, som klarer big bash bedst individuelt.
For at vurdere, hvem der klarer big bash bedst individuelt kæmpes der op at opnå flest scoring points. Scoring points opnås ved følgende:
- 3 pt. for hver scoring units der kontrollerer et objective
- 2 pt. for hvert battle standard og hver generel man nedkæmper
- 1 pt. for hvert banner man nedkæmper
- 1 pt. for hver combat round ens enheder vinder. 2 pt. hvis modstanderens enhed er en horde.
- 1 pt. for hver enhed man får til at flygte

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.124 seconds
Powered by Kunena Forum